Tuzlu Çay Kurabiyesi

Malzemeler: 1 su bardağı sıvı yağ, Yarım su bardağı sıcak su, 1er çay kaşığı sirke ve tuz, yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, aldığı kadar un ( hamur kulak memesinden biraz sert bir kıvam olana kadar)
Üzeri İçin: 1 yumurta sarısı, isterseniz çörek otu. 
Yapılış: Derin bir kâseye hamur için olan tüm malzemelerimizi koyalım. Kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edene kadar un ilave ederek tüm malzemeyi yoğuralım. Hamurdan elimizle parçalar kopartalım ve dilediğimiz bicimde şekiller verelim. Resimdeki sekli hamuru önce silindir seklinde yuvarlayıp daha sonra köşelerinden bükerek verebilirsiniz. Kurabiyelerimizi hafifçe yağladığımız fırın tepsimize dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı surelim ve çörekotu serelim. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede üstleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler