Malatya Un Kurabiyesi



Şimdiye kadar yediğim en güzel kurabiyeydi. Abartmıyorum gerçekten muhteşemdi tadı. Katilliğim bir kursta arkadaş yapıp getirmiş. Ertesi günü sabah erkenden yaptım , tam kıvam tam lezzet . 

Malzemeler: 1 su bardağı sade yağ ( normalde sadece Malatya’da satılan vita yağla yapılıyormuş ama İstanbul’da olmadığı için , margarini erittikten sonra soğutarak dipte biriken sütlü kısım atılıp üstünde kalan yağ kullanılıyor) , 1 su bardağı pudra şekeri ( mutlaka pudra şekeri olacak, toz seker kullanmayın) , Ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ekleyeceğiz, 1 paket vanilinli seker, İsterseniz üzerini süslemek için kayısı çekirdeği (evde kayısı çekirdeği olmadığı için bunda yok )

Yapılışı: Öncelikle yağımızla şekerimizi derin bir kaseye alalım ve iyice çırpalım ( Ben robotta çırpıyorum, kıvamı yoğurt gibi oluyor. Daha sonra bu karışıma elenmiş unu ve vanilin i ekleyelim ve yoğuralım. İstediğimiz büyüklükte ve şekilde kurabiyeler yapıp ortalarına 1 tane kayısı çekirdeği koyalım. Önceden ısıttığımız 175-180 dereceli fırında pembeleşene kadar pişirelim

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler