Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

15 Ekim 2012 Pazartesi

Malatya Un Kurabiyesi

Simdiye kadar yedigim en guzel kurabiyeydi. Abartmiyorum gercektem muhtesemdi tadi. Katildigim bir kursta arkadas yapip getirmis, sona kalan bir tanesinin resmini poset ustunde cekebildim. 

Malzemeler: 1 su bardağı yağ ( normalde sadece malatyada satilan vita yagla yapiliyormus ama istanbulda olmadigi icin , margarini erittikten sonra sogutarak dipte biriken sutlu kisim atilip ustunde kalan yag kullaniliyor) , 1 su bardağı pudra şekeri ( mutlaka pudra sekeri olacak, toz seker kullanmayin) , Alabildigi kadar un, 1 paket vanilinli seker, Uzerini suslemek icin kayısı çekirdeği

Yapilisi: Oncelikle yagimizla sekerimizi derin bir kaseye alalim ve iyice cirpalim ( Ben robotta cirpiyorum, kivami yogurt gibi oluyor. Daha sonra bu karisima elenmis unu ve vanilini ekleyelim ve yoğuralım. Istedigimiz buyuklukte ve sekilde kurabiyelr yapip ortalarina 1 tane kayısı çekirdeği koyalim. Onceden isittigimiz 175-180 dereceli firinda pembelesen kadar pişirelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder