Gevrek
Malzemeler
3/4 su bardağı ılık su, 1 su bardağı sıvı yağ, 40 gr yaş maya, 4 su
bardağı un, 1 yemek kaşığı şeker, 1 miktar tuz, 1 cay kaşığı mahlep, 1 Adet Yumurta beyazı, üzeri için susam
Hazırlanış
İlk önce ılık suyun içine mayayı ve şekeri ilave ekleyerek mayanın kabarmasını
sağlayalım. Elenmiş unun ortasını havuz gibi açarak içine mayalı sıvıyı,
sıvı yağı, mahlepi, tuzu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
Hamur kıvamına gelince hamur kabının ağzını örterek, ılık bir ortamda, hamur 2
misli kabarana dek mayalandıralım. Mayalanan hamurdan ceviz iriliğinde
parçalar kopararak silindir çubuklar yapalım. Hamurun
ikinci kez mayalanması için oda sıcaklığında 1/2 saat daha bekletelim üzerine
yumurta beyazı sürüp susam serpelim. Aralara
çörekotu serpiştirebiliriz. Hamurları, önceden ısıtılmış 190
derece ısılı fırında, altları üstleri pembeleşene dek
pişirelim. Çubukların kıtır olması için pişer pişmez fırından çıkaralım
Yorumlar
Yorum Gönder