Mahlepli Lokum Poğaça

Malzemeler
1 su bardağı ılık süt, 50 gr tereyağı, 1 tatlı kaşığı mahlep,1 tatlı kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz, 1 küp yaş maya yoksa 1 paket instant maya, alabildiği kadar un ( hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar )
Üzerine: Susam, 2 yumurta sarısı

Yapılışı: Önce sütümüzün içine maya, tuz ve şekeri ekleyip iyice karıştıralım. Derin bir kâsede tereyağını küp küp doğrayalım. Daha sonra susam dışındaki tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamurumuz kıvama gelince cevizden biraz büyük parçalar kopararak yuvarlayalım ve üzerlerine yumurta sarısından fırça ile sürelim. Daha sonra hafifçe yağladığımız tepsiye dizelim. Üzerlerine susam serpelim ve önceden ısıttığımız 170 derece fırında 40 dakika kadar pişirelim.
Benzer Tarifler Icin Tıklayın
Lokum Poğaça, Bayatlamayan Poğaça
Pofidik Sandvic Poğaça

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık