Saç Kavurma/ Kurban Bayramı Kavurması
1 kg kuşbaşı et, Et yağsız ise 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 4 kuru soğan (resimdeki gibi iri iri doğranmış), 2-3 yeşil biber (yıkanıp, doğranmış), 6-7 domates (resimdeki gibi iri iri doğranmış)
Hazırlanış
Et kavurma yaparken saç'a önce etin yağlı kısımlarını etten ayırarak koyalım. Yağın erimesi için 5 dakika kadar tahta kaşıkla karıştırarak pişirelim ( eğer etinizde yağ yoksa 2 yemek kaşığı zeytinyağı kullanabilirsiniz ). Ardından saç'a etleride ekleyelim ve normal ateşte etler suyunu salana kadar 7-8 dakika karıştırarak pişirelim. Daha sonra ocağın altını kısalım ve 1 bardak su ilave ederek etler yumuşayana ve suyu ( Et in kendide su salacaktır, endişelenmeyin) çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirelim .Su çok az kaldığında saç'in etrafına doğranmış domates ve soğanları yerleştirelim. Etin içinede 1 soğanı ince ince doğrayarak ekleyelim ( güzel tat vermesi için), doğranmış biberlerimizide etin içine ekleyelim. Etimizi karıştırarak suyunu tamamen çekene kadar pişirelim. Kekik, kimyon, pul biber gibi baharatlarla kavurmamızı tatlandırabiliriz.
Yorumlar
Yorum Gönder