Saç Kavurma/ Kurban Bayramı Kavurması

Malzemeler 
1 kg kuşbaşı et, Et yağsız ise 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 4 kuru soğan (resimdeki gibi iri iri doğranmış), 2-3 yeşil biber (yıkanıp, doğranmış), 6-7 domates (resimdeki gibi iri iri doğranmış) 
Hazırlanış
Et kavurma yaparken saç'a önce etin yağlı kısımlarını etten ayırarak koyalım. Yağın erimesi için 5 dakika kadar tahta kaşıkla karıştırarak pişirelim ( eğer etinizde yağ yoksa 2 yemek kaşığı zeytinyağı kullanabilirsiniz ). Ardından saç'a etleride ekleyelim ve normal ateşte etler suyunu salana kadar 7-8 dakika karıştırarak pişirelim. Daha sonra ocağın altını kısalım ve 1 bardak su ilave ederek etler yumuşayana ve suyu ( Et in kendide su salacaktır, endişelenmeyin) çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirelim .Su çok az kaldığında saç'in etrafına doğranmış domates ve soğanları yerleştirelim. Etin içinede 1 soğanı ince ince doğrayarak ekleyelim ( güzel tat vermesi için), doğranmış biberlerimizide etin içine ekleyelim. Etimizi karıştırarak suyunu tamamen çekene kadar pişirelim. Kekik, kimyon, pul biber gibi baharatlarla kavurmamızı tatlandırabiliriz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler