Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

10 Haziran 2012 Pazar

Beyaz Islak Kurabiye-Beyaz Browni Kurabiye

Kakaolu Islak Kurabiyeyi yazmıştım ( Kakaolu Islak Kurabiye)  Neden beyazını denemiyorum dedim. Sonuç yine süper. Yapılış kakaolu ıslak kurabiye ile birebir ayni, sadece içinde kakao yok. Bu haliyle vanilya kokusunu dahada yoğun alıyorsunuz. Bence ikiside birbirinden güzel.

Malzemeler; 1/ 2 paket margarin, 1 yumurta, Bir çay bardağı toz şeker, Bir çay bardağı sıvıyağ, Bir paket kabartma tozu, Bir paket vanilya, 3 su bardağı un
Şerbet Malzemeleri: 1,5 çay bardağı şeker, 1,5 çay bardağı su
Üzerine: Hindistan cevizi veya toz antepfıstığı
Yapılış: Önce şerbetimizi hazırlayalım; Şerbet malzemelerindeki şekerimizi ve suyumuzu karıştıralım ve karışımı ocağa alalım, kaynayana kadar ocakta dursun kaynamaya başladıktan sonra beş da daha ocakta dursun sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım. 
Diğer yandan kurabiyemizi yapmaya başlayalım. Geniş bir kâseye önce yumurtamızı kıralım ve iyice çırpalım sonrada diğer tüm malzemelerimizi ilave edelim ve iyice karıştıralım. Kurabiye hamuru kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde parçalar alalım ve elimizde yuvarlayalım ve yağladığımız fırın tepsimize dizelim. Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri çatlayana kadar pişirelim ( Yaklaşık 20-25 dakika). Kurabiyelerimiz sıcakken soğumuş şerbetimizin içine batırıp hemen çıkartalım ( 20 sn.), servis tabağına dizelim ve üzerini Hindistan cevizi ya da Antep fıstığı ile süsleyelim. Soğuyunca servis yapalım. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder