Zencefilli Kalıp Kurabiye
Malzemeler: 1
tatlı kaşığı zencefil, 125 gr tereyağı, 1
yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı sirke, 1/2 su bardağı
pudra şekeri,1 paket kabartma tozu, aldığı kadar un
Hazırlanışı:
Un dışındaki malzemeleri mikserle çırpalım. Daha sonra karışım kulak
memesi yumuşaklığına gelene kadar un ekleyerek yoğuralım. Daha sonra hamuru
bezelere ayıralım. Her bir bezeyi unladığımız düz bir zeminde merdane ile yarim cm kalınlığında açalım. Daha sonra kurabiye
kalıplarıyla şekiller çıkaralım. Kurabiyelerimizi hafifçe yağladığımız tepsiye
dizelim. Dilerseniz üzerlerine damla çikolata veya susam serpebilirsiniz ( minik yeğenim bir kaçına yanlışlıkla çorekotu serpti).
Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız fırında 175C'de pişirelim.
Yorumlar
Yorum Gönder