Diyet Kabak Tatlısı

Malzemeler 
1/2 kg (2 kavun dilimi tatlı bal kabağı).1,5 çorba kaşığı toz tatlandırıcı (veya 10-12 adet tablet tatlandırıcı), 4-5 adet karanfil
Hazırlanışı: Kabakların kabuklarını soyalım ve 2-3 parmak eninde dilimleyelim. Orta boy bir çelik tencerenin içine dilimlenmiş kabakları koyarak üzerine toz tatlandırıcıyı serpelim. Ya da tablet şeklindeki tatlandırıcıları ekleyelim. Karanfilleri de ekleyip, 1 bardak suyu kabakların üzerine gezdirelim. Kabakları kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kapağı kapalı olarak pişirelim. Daha sonra tencerenin kapağını açarak 10 dakika daha pişirelim. Kabaklar iyice yumuşayınca ocaktan alalım ve tencerede soğutalım. Servis yaparken fındık yada cevizle süsleyebiliriz
Not:Tarifi bir gazetenin verdigi dergiden aldim.
Benzer Tarifler: 
Kabak Tatlısı-Pumpkin Dessert

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık