Tereyagli Üzümlü Kurabiye

Bugün şirketimizde işten ayrılan arkadaşlarımızla bir kahvaltı yaptık. Bu kurabiyeye herkes ve ben bayılınca hemen foto ve tarif aldık tabi. Basit ama müthiş bir lezzet.

Malzeme: 2 yumurta, 1 su bardağı şeker, Yarım paketten biraz fazla buzdolabı dışında beklemiş ama erimemiş margarin veya tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, Kıvamına gelinceye kadar un ( Yaklasik 3 su bardagi un), 1 paket kabartma tozu, vanilya, 1 çay bardağı kuru üzüm, 1 çay bardağı fındık, 1 paket vanilin.
Yapılış: Üzüm ve fındık dışındaki malzemelerin hepsi karıştıralım ve iyice yoğuralım. Daha sonra üzüm ve fındığıda ilave edelim biraz daha yoğuralım ve ceviz büyüklüğünde parçalar alarak iyice yuvarlamadan çok hafif yağladığımız tepsiye dizelim, 175 derece daha önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
Benzer Tarifler Icin Tıklayın 
Mısır Gevrekli Nutellalı Kurabiye

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler