Elmalı Kurabiye


Malzemeler: 1 su bardağı yoğurt, 1/2  paket margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket kabartma tozu, yeterince un, 1 paket vanilya, 1 yumurta 
İç Harç Malzemeleri: 3 adet elma, 3 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çay bardağı kıyılmış ceviz içi.
Yapılış: Derin bir kapta yoğurdumuzu , yumurtamızı, sıvı yağımızı ve eritilmiş margarinimizi iyice karıştıralım. Üzerine seker, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yine çırpalım. Kıvamına göre miktarını ayarlayacağımız unumuzuda ilave edip iyice karıştıralım ve kulak memesi yumuşalığında hamur elde edelim. Hamurumuzu dinlenmeye bırakalım. Diğer yandan iç harcı hazırlamaya başlayabiliriz; Elmalarımızın kabuklarını soyalım ve rendeleyelim. Bir tavada elmamızı toz şekerle suyunu çekene kadar pişirelim. Ocaktan alınca cevizimizi ve tarçınımızıda ilave edelim.
Dinlenmiş hamurumuzu 3 parçaya ayıralım ve her bir parçayı düz bir zemine yayarak orta boy pizza büyüklüğünde açalım. Açtığımız yuvarlakları 8 üçgene ayıralım. Üçgenlerimizin  içine harcımızdan koyalım ve  sigara böreği gibi yuvarlayım. Diğer yandan fırın tepsimizi çok az ( 1 kaşık yağla ) yağlayalım veya yağlı kağıt serelim ve kurabiyelerimizi dizelim. Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirelim. Servis yaparken üzerine pudra şekeri serpelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler