Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

19 Mayıs 2013 Pazar

Zencefilli ve Tarçınlı Kurabiye

Tarifi Sofra dergisinden aldım. Çok güzel oldu. Yalnız koca tabaktan bana 2 tane kalmış, markete gittiğime pişman oldum yani
Malzemeler: 125 gram tereyağı, 2/3 su bardağı esmer şeker, 1’er çay kaşığı tarçın, toz zencefil ve toz karanfil
Bir tutam tuz, 2 su bardağı un, 1 çorba kaşığı su
Yapılışı: Tereyağı ve esmer şekeri yoğurup, esmer şekeri iyice yedirin. Tarçın, zencefil, karanfil, su, tuz ve unu ekleyip yoğurun. Hamuru merdane ile açıp, kalıpla istediğiniz gibi şekiller çıkarın. Yağlı kâğıtla kaplanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder