Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

21 Mayıs 2012 Pazartesi

Maklube


Resimdeki maklubeyi bir kurs etkinliğinde yemiştik. Sonra teyzem bir yemekte ikram edince hemen tarifini aldım. Osmanlıdan kalan lezzetlerden birisi. 
Malzemeler: 300 gr kuşbaşı et, 1 büyük domates, 1 büyük soğan, 3-4 diş sarımsak, 2 sivri biber ( acı sevmiyorsanız çarliston), 1,5 su bardağı pirinç, 2,5 su bardağı su, 1/2 su bardağı sıvı yağ, tuz, karabiber, 1 küçük patates.1 cay bardağı mısır.
Yapılış: Yarım su bardağı yağımızı bir tencereye alalım iyice ısınınca etleri ekleyelim ve 3-4 dakika karıştırarak pişirelim. İnce ince doğranmış soğanımız, doğranmış sarımsak ve doğranmış biberlerimizi tenceremize ilave edelim ve 5-6 dakika karıştırarak pişirelim. Dometeslerimizide doğrayalım ve tencereye ekleyelim, suyunu çekene kadar hepsini birlikte pişirelim. Piştikten sonra tuz ve karabiber ilave edelim. Ayrıca patatesimizi halkalar seklinde doğrayıp etli tenceremizin en dibine patatesimizi döşeyelim. Pirinçlerimizi tuzlu ve ılık suda biraz ıslatalım daha sonra süzüp etlerin olduğu tencereye alalım ve 1,5 su bardağı su, mısır, tuz ve karabiber ilave ederek pişirelim. Pirinçler pişip göz göz olunca ateşi kapatalım. Tencerenin ağzına bir bez veya kâğıt havlu kapatalım. 15 dakika kadar demlendikten sonra geniş bir kaba ters çevirerek servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder