Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

10 Mayıs 2012 Perşembe

Zeytinyagli Enginar- Artichoke In Olive Oil

1- Turkish Recipe
Malzemeler: 8 tane enginar, 2 yemek kaşığı un, 2 orta boy patates, 2 havuç, 2 orta boy soğan, 1 limon suyu, 1 cay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı toz seker, tuz.
Yapılış: Enginarlarımızı temizleyelim ve kararmamaları için, 2 yemek kaşığı un, yarım limon sıkılmış su koyduğumuz kâseye temizlediklerimizi koyalım. Bütün enginarlar temizlenince sudan çıkartalım ve pişireceğimiz tencereye dizelim, küp küp doğradığımız patatesler, yine küp küp doğradığımız havuçlar, ince ince doğradığımız soğanlarımız, zeytinyağı, seker, biraz tuz ve yarım limon suyumuzu koyalım. Üzerine unlu suyumuzdan ( enginarları soyarken içinde beklettiğimiz su) iki-üç su bardağı  ilave edelim.  Enginarlar iyice yumuşayana kadar kısık ateşte ( yaklaşık 45 dakika) pişirelim. Soğuk servis yapalım. Afiyet olsun
2- English Recipe
Ingredients: 8 artichokes, 2 tablespoons flour, 2 medium potatoes, 2 carrot, 2 medium onion, 1 lemon juice, 1 tablespoon sugar, salt to taste, 1 cup olive oil

Peel the artichokes in a large bowl filled with cold water, 1/2 lemon juice and 2 tablespoons of flour. Remove the artichokes from bowl ( save the water).
Arrange artichokes in a large saucepan in one layer. Place the diced potatoes, diced carrots and diced onions over the artichokes and add sugar, 1/2 lemon juice and salt. Add 2 -3 cups of the water in which the artichokes were soaked and cook over medium heat for about 45 minutes until artichokes are tender. Arrange artichokes on a serving platter when cool. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder