Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

5 Mayıs 2012 Cumartesi

Kabaklı Börek

Malzemeler: 1 kilo kabak, 1 demet dereotu, Tuz, 1 kahve fincanı zerdeçal, 1 kahve fincanı karabiber, 6 adet yufka, 1 yumurta sarısı, 1 kâse yoğurt, 1 /2 cay bardağı sıvı yağ
Yapılış: Kabaklarımızı soyalım ve rendeleyelim. Suyunu iyice sıkıp süzdükten sonra kıyılmış dereotu, tuz ve baharatlarımızı ilave ederek harmanlayalım. Yufkamızın birini düz bir zemine ayıralım, Küçük bir kâsede yoğurt ve sıvı yağımızı iyice karıştıralım. Yufkamızı sigara böreği yapacakmış gibi 8 üçgene bölelim. Her üçgene önce yoğurt ve sıvı yağ karışımından sürelim ve geniş kısmına kabaklı harcımızdan koyup sigara böreği gibi saralım. Üzerinede yumurta sarımızdan sürelim. Bu işlemi bütün yufkalarımız bitene kadar tekrarlayalım. Fırın tepsimizi çok az sıvı yağla yağlayalım ve böreklerimizi dizelim. Önceden ısıttığımız fırınımızda üzerleri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder