Tam Buğday Unlu Poğaça




Malzemeler: 2 su bardağı ılık süt, 3 yumurta bir tanesinin sarısını pogacalarin uzerine surmek icin ayıralim), 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı sıvıyağ, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket kabartma tozu, hamur kulak memesi yumusakligina gelene kadar tam bugday unu 
Ic Malzeme: 1 su bardagi beyaz peynir, 1 su bardagi lor peyniri, ince ince dogranmis maydanoz, tuz
Uzeri Icin: 1 yumurta sarısı, Çörek otu
Yapilisi: Hamur malzemelerinden un hariç diger tüm malzemeleri bir kasede iyice karıştıralim. Daha sonra unuda azar azar ekleyelim, kulak memesi yumusakliginda ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Pogacalari uzerinde yapacagimiz zemini yada tahtayı unlayalim. Hamurdan Hazırladığınız hamurdan küçük küçük bezeler alıp elinizle açalim. Ic malzemelerin hepsini bir kasede karistirarak peynirli harcimizi hazirlayalim. İçine peynirli harcı koyup yuvarlak şekilde kapatalim. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim ve corekotu serpelim. Onceden ısıtılmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler