Pofidik Sandvic Poğaça


Bu sefer içi bos yaptım, çünkü yeğenim içine nutella sürüp yemek istedi... İsterseniz peynirli veya patatesli iç koyarak yapabilirsiniz.

Malzemeler: 1 küp yaş maya yoksa 1 paket instant maya, 1 su bardağı oda sıcaklığında sut, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 sise maden suyu, 2 yemek kaşığı toz seker, 2 tatlı kaşığı tuz, Alabildiği kadar un ( hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar ) , üzeri için susam, 1 yumurta sarisi

Yapılış; Önce sütümüzün içine maya, tuz ve şekeri ekleyip iyice karıştıralım. Daha sonra sıvı yağ ve sodayi da ilave edelim. Daha sonra hamurumuz kulak memesi kıvamına gelene kadar un ekleyelim. Hamurumuz kıvamını alınca üzerine nemli bir bez örtelim ve yarim saat kadar dinlendirelim. Bu surede hamurumuz bir güzel kabaracaktır. Daha sonra hamurumuzdan kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar alalım ve yuvarlayalım. Üzerine yumurta sarısı surelim ve susam serpelim. Daha sonra 170 derece fırında 20-30 dakika pişirelim. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler