Yaş Mayalı Peynirli Puf Poğaça-Bayatlamayan Poğaça

Tarif üye olduğum mail grubuna gelmişti. Kuzenim kahvaltıya çağırınca yapayım dedim, Enfes oldu. Bir kısmını kendi evime ayırmıştım. 4-5 gün bekledi ama hiç bayatlamadı. Sodanın etkisi olsa gerek. Kıvamıda lokum gibi.
Malzemeler: 1 kup yas maya, 1 su bardağı ılık sut, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 sise soda, 2 yemek kaşığı toz seker, 1 tatlı kaşığı tuz, 750 gr. Un 
İç malzeme; 200 gr ufalanmış beyaz peynir, incecik kıyılmış yarım demet maydanoz
Yapılışı: Ilık sütün içine şekeri, sıvıyağ ve mayayı koyalım ve maya ile seker eriyene kadar iyice karıştıralım. Daha sonra soda ve unuda ekleyelim. Karışımı iyice yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamuru 40 dakika kadar dinlendirelim. İç malzemelerimizi bir kâsede iyice karıştıralım. Daha sonra istediğimiz büyüklükte parçalar koparalım ve elimizle açıp içine harcımızdan koyarak yuvarlak ya da yarımay seklinde poğaçalarımızı yapalım. Üstlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıttığımız fırında 170 derecede 30 dakika pişirelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler