Peynirli Poğaça

Üniversitedeyken sabah kahvaltımın vazgeçilmeziydi peynirli poğaça. Birde Sarıyer börekçisinde çayla yenilenin tadına doyum olmuyor. Hareketliliğinde verdiği özgürlükle, kilo alma korkusu olmadan sabah hemen bir poğaça cay ikilisine giderdik. Şimdide ayda bir kaç defa yanında early grey çayla peynirli poğaça muhteşem oluyor. 

Malzemeler: 1/2 cay bardağı sıvı yağ, 125 gr margarin, 3,5 su bardağı un, 1 su bardağı yoğurt, 1 yumurta, 1 cay kaşığı mahlep

İç Harç Malzemeleri: 250 gram beyaz peynir, 1/2 demet maydanoz, 

Üzerine: 1 yumurta sarisi ve çörekotu


Yapılış: Peynirimizi derin bir kapta iyice ezelim. Üzerine kıyılmış maydanozu da ekleyip iyice karıştırarak iç harcı hazırlayalım. Hamur için olan malzemelerden un hariç olan tüm malzemeleri derin bir kaseye koyalım ve iyice karıştıralım. Daha sonrada unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurumuzdan küçük parçalar koparıp, unlanmış düz bir zemin üzerinde yuvarlayalım ve çay tabağı büyüklüğünde açıp, içlerine 1 çorba kaşığı harç yerleştirerek ortadan ikiye kapatalım veya isterseniz rulo gibi isterseniz yuvarlak kapatabilirsiniz (resimde olduğu gibi). Kenarlarını iyice bastıralım açılmasın, üzerlerine yumurta sarisi sürelim. Çörekotunuda serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler