Zeytinyağlı Taze Fasulye- Green Beans with Olive Oil

1-Turkish Recipe
Malzemeler: 1 kg yeşil fasulye, 2 orta boy soğan, 2 domates, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı şeker, tuz.
Yapılış: Fasulyelerimizi yıkayalım, ayıklayalım ve ortadan ikiye veya üçe kıralım. Pişireceğimiz tencerenin dibini ince doğranmış soğan ile döşeyelim, üzerine fasulyeleri döşeyelim, zeytinyağı, şeker ve küp küp doğranmış domateslerimizi ilave edelim. Kapağı örtüp 5-10 dakika kavuralım ve 2 su bardağı suyumuzu ekleyip orta ateşte pişirelim.

2-English Recipe
Ingredients: 1 kg green beans, 2 medium onions, 2 tomatoes, 1 cup olive oil, 1 tablespoon sugar, salt to taste.
Prepare the beans by removing strings and washing. Dice the onions and tomatoes. Place beans, onions and tomatoes in a saucepan, add olive oil and sugar. Cook in one cup of water until beans are tender. Remove from heat and allow to cool, and transfer to serving dish.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık