Kakaolu Kek-Cocoa Cake

1- Turkish Recipe:

Malzemeler: 3 yumurta, 3 yemek kaşığı tereyağ, 1.5 su bardağı toz şeker, 2 yemek kaşığı kakao, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 2, 5 su bardağı un , 1 su bardağı yogurt, 5 yemek kaşığı un, 1 paket vanilya.

Yapılışı:

Tereyağı, yumurtalar ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpalım. İçine yoğurdu ve yağı ilave edelim ve iyice karıştıralım. Ardından,  kabartma tozu katılmış unu  ve vanilyayı ilave edelim ve iyice karıştıralım. Hazırladığımız karışımın üçte birini kek kalıbına dökelim, kalan hamurun üçte birini ayıralım ve diğer kalan üçte birine kakaoyu karıştıralım. Pişireceğimiz kek  kalıbına üçte birlik sade hamuru dökelim.Ortasına kakolu hamuru, en üstede kalan üçte birlik sade kısmı. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.

2- English Recipe

Ingredients: 3 eggs, 3 tablespoons butter, 1,5 cups sugar,  2 tablespoons cocoa, 1 tablespoon baking powder, 1 cup yogurt, 2.5 cups flour, 1 tablespoon vanillia,

Place butter, sugar and egg yolks in a mixing bowl and add yogurt blended with oil and mix well. Then add flour, cocoa and baking powder. Whip egg whites until dry and stiff and pour egg yolks over the mixture very slowly.
Empty this mixture into well greased cake pan. Bake until golden brown. You can serve with whipped cream.
If you want, you can divide the mixture in 3 parts. One part with a cocoa, the other two parts without cocoa. Then, put the mixture to the cake pan respectively ( plain, cocoa, plain)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık