Dövme Buğday Salatası
Malzemeler: 1 su bardağı aşurelik buğday, 2 diş sarımsak, 2 orta boy biber, 1 kırmızı biber, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, nane, kekik, nar ekşisi, 2 küçük havuç, Yarım demet yeşil soğan
Yapılışı: Aşurelik buğdayımızı bir gece önceden suya ıslalatlım, ertesi gün suyunu süzelim ve tencereye allaım. İçine 1 kaşık zeytinyağı ve üzerini 2 parmak geçecek kadar su koyalım ve pişirelim. Diğer yandan ince ince doğranmış sarımsaklarımızı, ince ince doğradığımız kırmızı ve yeşil biberimizi,soğanımızı ve rende havucumuzu kalan zeytiyağı ile tavada hafifçe kavuralım, içine baharatlarımızıda ekleyelim. Buğdayımızı ateşten aldıktan ve soğuttuktan sonra hazırladığımız karışımı içine ekleyip iyice karıştıralım. Nar ekşisinide ekledikten sonra servise hazır.
Yorumlar
Yorum Gönder