Zerdecalli Kereviz-Celery Root In Olive Oil


1-Turkish Recipe
Malzemeler: 1 kilo kereviz, 2 orta boy soğan, 3 küçük havuç, 3 küçük patates, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 limon suyu, 1 tatlı kaşiğı şeker, 1 tatli kasigi kuru nane
Yapılışı: Kerevizlerimizi soyalım ve ufak ufak doğrayalım. Doğradığımız kerevizleri yıkayalım ve kararmamaları için limonlu suya atalım. Diğer yandan havucumuzu küp küp doğrayalım. Patateslerimizide soyalım ve kerevizlerimiz gibi ufak ufak doğrayalım. Pişireceğimiz tencereye once incecik dogradigimiz soganlari alalim ve hafif pembelesinceye dek kavuralim. Daha sonra kerevizleri , şekeri, havuçları ve patatesi  limonlu su ile koyalım. Yağımızıda ilave edip 20 dakika pişiriyoruz. Soğuyunca kuru nane ile süsleyip servis yapıyoruz.
2-English Recipe
Ingredients: 1 kg celery root, 2 medium onions, 3 small carrots, 3 small potatoes, 1 cup olive oil, 3 cups water,1 lemon juice,  1 tablespoon sugar, 1 tablespoon dried mint

Peel the celery root and slice it  into 1 inch thick round pieces. Put water, 1 lemon juice and celery root in saucepan. Bring to a boil and cook for 10 minutes. Set aside.
Put olive oil in a separate pan and saute chopped onions, diced carrots and diced potatoes. Add the celery root, water, sugar and salt. Bring to a boil and simmer for 20 minutes. Serve cold with dried mint

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık