Tiramisu
Tiramisu en sevdiğim tatlıdır. Hem
hazırlaması da kolay
Malzeme: Ben hazır kek kullanıyorum çünkü elde yapılan kek neskafeli
sütü o kadar iyi emmiyor, 1/2 paket labne peynir, yarım paket kakao, 1,5 su
bardağı pişmiş soğuk süt, iki tatlı kaşığı neskafe, 2 tatlı kaşığı toz şeker.
Muhallebi İçin: 1 çay bardağı pirinç unu, 1 çay
bardağı nişasta,5 su bardağı süt,1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya
Yapılışı: Ben önce muhallebiyi hazırlıyorum.
Süt hariç tüm malzemeleri bir bardak sütle iyice karıştırın, Sonra malzemeyi
tencereye aktarıp, ocağa koyup kalan sütü de ilave edin. Kaynayana kadar
sürekli karıştırmaya devam edin. Kaynadıktan sonra 10 dakika daha karıştırarak
pişirmeye devam edin. Ve işte muhallebimiz hazır.
Simdi ortadan kesik kekimizi ikiye
ayıralım ve bir parçasını tiramisuyu oturtacağımız geniş bir tabağa yada, pasta
kabına koyalım. 1,5 su bardağı soğuk sütümüze 2 tatlı kaşığı şeker ve neskafeyi
ekleyip iyice karıştıralım. Tabağa koyduğumuz kekin ilk yarısını bu karışımın
yarısı ile ıslatalım. Sonra bu ıslak kek parçasının üstüne bıçak yardımı ile
labne peynirini sürelim. Daha sonra muhallebimizin bir bölümünü bu parçaya
dökelim, hafifçe örtmesi yeterli olacaktır. Bundan sonra diğer parçayı, bu
hazır parçanın üstüne kapatalım. Neskafeli sütle onu da ıslatıp, labne nin
kalan kısmını sürelim. Muhallebinin kalan kısmını tüm keki örtecek şekilde
kekin üstüne dökelim. Tiramisunun üstüne çay süzgecinden yardım alarak kakao
serpelim. Kakaonun kekin üst yüzeyini ve yanları tamamen kaplaması güzel
oluyor. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra istediğiniz şekilde keserek
afiyetle yiyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder