Tiramisu

Tiramisu en sevdiğim tatlıdır. Hem hazırlaması da kolay

Malzeme: Ben hazır kek kullanıyorum çünkü elde yapılan kek neskafeli sütü o kadar iyi emmiyor, 1/2 paket labne peynir, yarım paket kakao, 1,5 su bardağı pişmiş soğuk süt, iki tatlı kaşığı neskafe, 2 tatlı kaşığı toz şeker.

Muhallebi İçin: 1 çay bardağı pirinç unu, 1 çay bardağı nişasta,5 su bardağı süt,1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya

Yapılışı: Ben önce muhallebiyi hazırlıyorum. Süt hariç tüm malzemeleri bir bardak sütle iyice karıştırın, Sonra malzemeyi tencereye aktarıp, ocağa koyup kalan sütü de ilave edin. Kaynayana kadar sürekli karıştırmaya devam edin. Kaynadıktan sonra 10 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ve işte muhallebimiz hazır. 

Simdi ortadan kesik kekimizi ikiye ayıralım ve bir parçasını tiramisuyu oturtacağımız geniş bir tabağa yada, pasta kabına koyalım. 1,5 su bardağı soğuk sütümüze 2 tatlı kaşığı şeker ve neskafeyi ekleyip iyice karıştıralım. Tabağa koyduğumuz kekin ilk yarısını bu karışımın yarısı ile ıslatalım. Sonra bu ıslak kek parçasının üstüne bıçak yardımı ile labne peynirini sürelim. Daha sonra muhallebimizin bir bölümünü bu parçaya dökelim, hafifçe örtmesi yeterli olacaktır. Bundan sonra diğer parçayı, bu hazır parçanın üstüne kapatalım. Neskafeli sütle onu da ıslatıp, labne nin kalan kısmını sürelim. Muhallebinin kalan kısmını tüm keki örtecek şekilde kekin üstüne dökelim. Tiramisunun üstüne çay süzgecinden yardım alarak kakao serpelim. Kakaonun kekin üst yüzeyini ve yanları tamamen kaplaması güzel oluyor. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra istediğiniz şekilde keserek afiyetle yiyebilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler