Akçabat Köfte,Trabzon

Bu köfte bence köftelerin kralı. Bu köftenin üstüne köfte tanımam, hem basit hem çok lezzetli. Bu köftenin memleketi hem Turkiyenin hem Karadenizin en güzel illerinden Trabzona ait. Trabzona gidip önce Sümelayı ziyaret edip sonra dumanlı ( bulutların yeşille müthiş bir kombinasyon oluşturması) yaylalarda Akçabat köftesi yemek lazım

Malzemeler: 1 kg kıyma, 4 diş sarımsak, 1 adet yumurta, 1 su bardağı irmik,  tuz, karabiber, süslemek için 2 orta boy domates, 5-6 tane carliston biber, tuz , karabiber.

Yapılış: Kıymayı derin bir kaba alalım. Sarımsağı içine ince ince kıyarak karıştıralım, irmik ve yumurtayıda ilave edelim. Çok sert oldu ise çok az su ekleyebiliriz. Tuz ve karabiberide ekledikten sonra iyice yoğuralım.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alalım ızgarada pişirelim veya tavada kızartalım. Bizim evde elektrikli ızgara var müthis oluyor. Yine ızgarada pişirdiğimiz domates ve biberle süsleyelim
Benzer Tarifler: Izgara Köfte-Turkish Grilled Meatball

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık