Sütlaç-Rice Pudding


1-Turkish Recipe
Malzemeler: 1 kg süt, 1,5 çay bardağı pirinç, 1 litre su , 4 tatlı kaşığı pirinç unu, 2,5 su bardağı toz şeker, Süslemek için tarçın
Yapılışı: Öncelikle pirinci yıkayıp 1/2 litre suyumuz ile ateşe koyalım. Pirinçler şişip suyu çekene kadar pişirelim ve soğuk sütümüzü ekleyelim. Kaynayana kadar 1-2 defa karıştıralım. Diğer yandan bir kasede pirinç unumuzu 1/2 kalan suyumuzu ekleyerek ezelim. Tencerede kaynamakta olan sütten 5-6 kaşık alıp kaseye pirinç ununu ılıtacak kadar ekleylim. Bu karışımıda tencereye ekleyelim ve arasıra karıştırarak 10 dakika pişirelim. Toz şekerimizide ilave edip karıştıralım ve 1-2 taşım kaynatalım. Sütlacımız hazır. Sütlacımızı kaselere paylaştıralım ve soğuyunca üzerlerine tarçın serperek servis yapalım.
Benzer Tarifler Icin Tıklayın: Muhallebi-Milk Pudding
2-English Recipe:
Ingredients: 1 kg milk, 1,5 cups rice, 1 liter water, 2,5 cups sugar, 4 tablespoons of rice flour, Cinnamon
Wash and drain rice. Place rice in a  saucepan and add the 1/2 liter water. Cook over medium heat, stirring occasionally until rice is tender and all the water is absorbed. Place milk in this saucepan and bring to a boil over medium heat.
Place rice foor in a bowl, add 1/2 liter water, stirr constantly until smooth. And gradually to the boiling milk and stir constantly for 10 minutes. Add sugar and continue to stir until mixture thickens, about 20 minutes. Remove from heat. Pour into individual serving bowls. Sprinkle with cinnamon. Serve cold.
Similar Recipes: Muhallebi-Milk Pudding

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler