Kuymak ( Mıhlama) -Black Sea Region, Turkey

1-Turkish Recipe
Kuymak Karadeniz mutfağının şaheser tatlarından birisi. Hem yapılışı kolay hem yemesi güzel.
Malzemeler
1 su bardagi misir unu , 3 yemek kaşığı tereyağı. Trabzon tereyagi ,1 su bardağı tel peynir, 1 su bardagi tel peynir, 1 su bardağı dil peyniri,  1 fincan sicak su, tuz
Yapılış: Mısır ununu 1 yemek kaşığı tereyağımızla iyice kavuralım ve peynirlerimizin hepsini ekleyelim. Daha sonra suyumuzuda ilave edelim ve düşük ateşte kavurmaya devam edelim .  Başka bir tavada tereyağımızı eritelim diğer tavadaki peynir, un karışımını bunun üzerine dökelim. Sıcak ekmek ve salata ile servis yapalım. 
2-English Recipe
Kuymak is one of the most famous tastes of Turkish Cuisine . Especially, Black Sea Region of Turkey ( North Part) famous for Kuymak. Also, there are many Black Sea Region Restaurants which sell Kuymak in Istanbul .
Ingredients:
1 cup corn flour, 1 cup hot water, 1cup wire cheese , 1 cup feta cheese, 1 cup cheddar cheese, 3 tablespoons butter, salt to taste
Firstly, pour corn flour and one tablespoon butter into a pan and saute for 5 minutes. Then, add all cheeses , hot water and salt and cook on low heat and stir it continuosly until to boiling. Apart from this, In another small pan melt the remaining butter and pour it to the corn-cheese mixture. Serve with salad and hot bread.  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık