Bulgur Pilavı- Cracked Wheat Pilaf

1-Turkish Recipe
Malzemeler: 2 su bardağı bulgur,  2 su bardağı tercihan et suyu, 2 orta boy soğan, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 domates, tuz ve kekik.
Yapılış:
Soğanlarımızı ince ince doğrayalım ve yağda hafifçe kavuralım. Küp küp doğradığımızı domateslerimizide ilave edelim ve 5 dakika daha kavuralım. Daha sonra bulgurumuzu, salçayı ve tuzu ekleyelim Suyunu çekene dek pişirelim. Piştikten sonra 10 dakika dinlendirelim. Servis yaparken kekikle süsleyebiliriz.

2-English Recipe
Ingredients: 2 cups cracked wheat, 2 cups water (preferably  meat water), 2 onion, 2 tomatoes, 2 tablespoons butter, salt and thyme to taste.

Saute chopped onions in butter until light brown. Add the diced tomatoes and for 5 minutes. Add water and bring to boil. Then, add cracked wheat, salt and thyme. Cover and cook over low heat until wheat absorbs all water. Let it stand for 10 minutes. Serve hot.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler