Kabak Tatlısı-Pumpkin Dessert

1-Turkish Recipe
Malzemeler: 1.5 kg bal kabağı, 2.5 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı kıyılmış ceviz.
Yapılış: Kabağımızı soyalım ve iki parmak kalınlığında ve uzunluğunda dilimleyelim. Çekirdeklerinide çıkartalım ve pişireceğimiz tencereye aralarına şeker serperek kat kat dizelim. Kabağımız pişerken yeterince su salacağından su eklemeye gerek yok. Kabağımızı orta ısılı ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Son 10 dakika kapak açık pişirelimki, şerbeti koyulaşşın. Soğuduktan sonra üzerine ceviz serperek servis yapalım.  
2-English Recipe
Ingredients: 1.5 kg pumpkin, 2 cups sugar, 1 cup grated walnut
Peel, pare and cut pumpkin into 2 inch slices. Place them in a heavy saucepan, sprinkle sugar between the layers. Cover and cook over low heat until pumpkins are tender and absorb all the  water. Remove from the heat and transfer to the serving platter. Serve cold with grated walnuts.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık