Sayfalar

Unutmayin-Don't Forget

Yemek Resimlerini daha canli ve net izlemek isterseniz tam uzerlerine tiklayin. ( Please click on the pictures to see the bigger)
Tariflere yorum yapabilirsiniz, sizde tarif gonderebilirsiniz: semcayhan@gmail.com
Isminizle yayinlayabilirim ( You can make comments to recipes): semcayhan@gmail.com
Daha Onceki Kayitlar icin en sag taraftaki kategorilere bakmayi unutmayin ( Please see the categories ( at right side) to see the previous recipes
Uye ol kisminda sag alt ta ..uye olursaniz..guncellemeler size otomatik gelir ( If you will be member , all uptades will come automatically to you ( see the follow part: right side)

21 Kasım 2011 Pazartesi

Kabak Tatlısı-Pumpkin Dessert

1-Turkish Recipe
Malzemeler: 1.5 kg bal kabağı, 2.5 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı kıyılmış ceviz.
Yapılış: Kabağımızı soyalım ve iki parmak kalınlığında ve uzunluğunda dilimleyelim. Çekirdeklerinide çıkartalım ve pişireceğimiz tencereye aralarına şeker serperek kat kat dizelim. Kabağımız pişerken yeterince su salacağından su eklemeye gerek yok. Kabağımızı orta ısılı ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Son 10 dakika kapak açık pişirelimki, şerbeti koyulaşşın. Soğuduktan sonra üzerine ceviz serperek servis yapalım.  
2-English Recipe
Ingredients: 1.5 kg pumpkin, 2 cups sugar, 1 cup grated walnut
Peel, pare and cut pumpkin into 2 inch slices. Place them in a heavy saucepan, sprinkle sugar between the layers. Cover and cook over low heat until pumpkins are tender and absorb all the  water. Remove from the heat and transfer to the serving platter. Serve cold with grated walnuts.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder