Domatesli Pilav

Resimdeki tavuğun tarifini daha önce yazmıştım, ana yemekler kısmında bulabilirsiniz. 
Malzemeler 
3 su bardağı pirinç, 2 yemek kaşığı tereyağı, 3-4 adet orta boy kabuklari soyulmus ve rendelenmiş domates, Bir tutam tuz, 2 su bardağı kaynar su ( et suyu kullanırsanız daha lezzetli olur), 1 tutam fesleğen 
Yapılış
Pirinci yıkayıp gerekiyorsa ayıklayıp tuzlu ılık su içinde bekletin. Tencerede tereyağını eritin, pirinci ilave edin ve hafifçe kavurun. Domatesleri pirince ilave ederek, 2-3 dakika daha kavurun. Tuzu, Kaynar suyu ilave edin. Son olarakta limon dilimimizi( hoş bir tat verir ve parlaklık sağlar)ilave edin. Pilavımızı kısık ateşte pişirin. Pilav suyunu çekince altını kapatın, kapak ile tencere arasına kağıt havlu veya temiz bir bez koyarak 10-15 dakika demlendirin. Üzerine fesleğen serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler