Süper bir tatlı, hem çok hafif hem de içeriği
itibariyle küçüklere de uygun. Misafirleriniz içinde havali bir tatlı.
Taban Malzemeleri: 1 paket yulaflı bisküvi, 1/2 paket
pötibör bisküvi, 1.5 yemek kaşığı tereyağı
Dolgu Malzemeleri: 450 gr labne peyniri, 1 su bardağı toz
şeker, 1 paket vanilya, 2 yemek kaşığı un, 3 yumurta, 1 küçük kutu ( 200
ml) krema yoksa 1 çay bardağı yoğurt.
Üzeri için: 2
su bardağı taze sıkılmış portakal suyu, 1 su bardağı su, 1 yemek kaşığı toz
şeker, 3 yemek kaşığı nişasta
Yapılış: Kek tabanı için bisküvilerimizi robotta un haline getirelim. Tereyağımızı
eritelim ve biraz ılıtalım daha sonra ezilmiş bisküvilere ekleyerek iyice karıştıralım.
Hamuru kelepçeli kek kalıbımızın tabanına bastırarak yayalım. Buzlukta 15-20
dakika bekletelim. Diğer yandan yumurta sarılarını aklarından amiralim ve sarıları
mikserle köpürene kadar çırpalım. Labne peynirimizi, şeker ve kremayı da
yumurtalara ekleyip 3-4 dakika daha çırpalım. Başka bir kasede yumurta aklarımızı
mikserle iyice çırpalım, un ve vanilyayı da ekleyerek bir kac dakika daha çırpalım.
Bu karışımı peynirli karışıma ilave ederek hepsini birlikte bir kaç dakika daha
çırpalım. Peynirli karışımımızı buzlukta beklettiğimiz bisküvilerin üzerine dökelim.
Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 30-35 dakika pişirelim. Cheesecaki fırından
aldıktan sonra biraz soğutalım. Bir yandan üzeri için olan malzemelerimizi yani
portakal suyu, su, şeker ve nişastayı karıştırıp orta ateşte katılaşıncaya
kadar pişirelim. Soğuttuktan sonra cheesecake’in üzerine dökerek buzdolabında
bekletelim. İsterseniz üzerini erimiş çikolata ile süsleyebilirsiniz
Yorumlar
Yorum Gönder