Düğün Corbası


Malzemeler: 1/2 kilogram koyun gerdanı, 2 kahve fincanı un, 5 su bardağı su, Tuz, 100 gram margarin, 1 adet ince doğranmış küçük soğan,

Terbiyesi için; 1/2 su bardağı süt, 2 adet yumurta sarısı, 1/2 adet limonun suyu

Yapılış: Gerdanı iyice yıkayalım ve soğanla pişinceye kadar su ekleyerek kaynatalım. Soğuduktan sonra etimizi bir kaseye ayıklayalım. Diğer yandan margarinimizi eritelim ve unla kavuralım. Kaynamış et suyumuzdan 4-5 bardak ilave ederek , hafif karıştırarak kaynatalım. Ayrı bir kapta yumurta sarısı, limon suyu ve sütü iyice çırpalım. Çorbadaki et suyundan da ilave edilerek yavaş yavaş çorbaya ekleyelim. Ayıklanan etleri de koyduktan sonra 5-6 dakika kaynatalım. Çorbamız pişmiştir. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık