Düğün Corbası
Malzemeler: 1/2 kilogram koyun gerdanı, 2 kahve fincanı un, 5 su bardağı su, Tuz, 100 gram margarin, 1 adet ince doğranmış küçük soğan,
Terbiyesi için; 1/2 su bardağı süt, 2 adet yumurta sarısı, 1/2
adet limonun suyu
Yapılış: Gerdanı iyice yıkayalım ve soğanla pişinceye kadar su
ekleyerek kaynatalım. Soğuduktan sonra etimizi bir kaseye ayıklayalım. Diğer
yandan margarinimizi eritelim ve unla kavuralım. Kaynamış et suyumuzdan 4-5
bardak ilave ederek , hafif karıştırarak kaynatalım. Ayrı bir kapta yumurta
sarısı, limon suyu ve sütü iyice çırpalım. Çorbadaki et suyundan da ilave
edilerek yavaş yavaş çorbaya ekleyelim. Ayıklanan etleri de koyduktan sonra 5-6
dakika kaynatalım. Çorbamız pişmiştir. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder