Nohutlu Pilav

Malzemeler:1 su bardağı pilavlık pirinç, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 su bardağı et suyu yoksa normal sıcak su ve 1 kup et bulyon, tuz, karabiber


Hazırlanışı: Öncelikle pirincimizi yarım saat kadar tuzlu ve ilik suda bekletelim. Daha sonra iyice yıkayıp süzelim . Pilavı yapacağımız tencerede tereyağını iyice kızdıralım. Süzülmüş pirinçlerimizi ilave edelim ve iyice kavuralım. Daha sonra nohutları, sıcak suyumuzu ekleyelim. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Suyunu çekince altını kapatalım ve pilavla tencere kapağı arasına nemini alsın diye bez örtelim. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık