Nohutlu Pilav
Malzemeler:1 su bardağı pilavlık pirinç,
1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 su bardağı
et suyu yoksa normal sıcak su ve 1 kup et bulyon, tuz, karabiber
Hazırlanışı: Öncelikle
pirincimizi yarım saat kadar tuzlu ve ilik suda bekletelim. Daha sonra iyice yıkayıp
süzelim . Pilavı yapacağımız tencerede tereyağını iyice kızdıralım. Süzülmüş pirinçlerimizi
ilave edelim ve iyice kavuralım. Daha sonra nohutları, sıcak suyumuzu ekleyelim.
Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim. Suyunu çekince altını kapatalım ve
pilavla tencere kapağı arasına nemini alsın diye bez örtelim.
Yorumlar
Yorum Gönder