Sıkma



İç Anadolu’da somun ekmek yerine yufka ekmek yenir. Köy kadınları imece usulü bir tam gün bir eve yufka ekmek yaparlar, ekmek yapımı bitince bir güzel cay demlenir ve sıkma yapılır, çayla sıkma yenir. Hem yorgunluk alır, hem de tadına doyum olmaz. Köylerde sac üzerinde yapılır, şehirlerde teflon tavada gayet güzel yapılabiliyor. Sıkmanın patatesli, peynirli, kavurmalı, sebzeli gibi bir çok çeşidi var.

Malzemeler : 3 Su B. Un, Yarım Pk. Yaş maya, Tuz, Su, Teflon tavayı yağlamak için 1 yemek kaşığı margarin

İç Harcı İçin: 150 Gr. Beyaz Peynir, 50 Gr. Tulum Peyniri, 1/2 demet Maydanoz, 2 dal yeşil soğan, 1 Çorba K. Tereyağı

Yapılış: Önce iç harcımızı hazırlayalım: Maydanozumuzu ve soğanımızı incecik kıyalım. Bir kasede peynirleri ve tereyağını da ekleyerek iyice karıştıralım. Diğer yandan geniş bir kaseye un, yaş maya, tuz ve alabildiği kadar suyu koyarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar iyice yoğuralım. Hamurumuzdan küçük parçalar kopartalım ve düz bir zeminde tabak büyüklüğünde açalım. Teflon tavamızı margarinle çok hafif yağlayalım ve sıkmamızın her iki yüzünü de hafif kızarana kadar pişirelim. İçine iç malzememizden koyarak rulo seklinde saralım. Ayran veya çayla servis yapalım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık