Haşhaşlı Çörek

Cay sohpetlerinde, kahvaltida nereye isterseniz oraya cok yakisiyor. Tadi harika ustelik agizda dagiliyor. Tarifi oktay ustadan ..Cocuklar bile bayildi. Isterseniz ic harcina dovulmus cevizde atabilirsiniz. 
Malzemeler: 3 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, Alabildiği kadar su
İç harcı için:  1 su bardağı haşhaş,Yarım su bardağı mısırözü yağı
Üzeri için 1 yumurta
Yapilisi: Unumuzu genis bir kaseye alalim, tuzu, alabildigi kadar suyu ve 2 corba kasigi siviyagimizi ekleyelim ve hamuru iyice yoguralim. Daha sonra hamuru tepsi buyuklugunde acalim ve üzerine mısırözü yağı ile yumuşatılmış haşhaşı sürelim. İyice her yere yaydıktan sonra elimizle olabildiğince esnetelim. Hamura istediginiz sekli verebilirsiniz. Kimisi dolama yapiyor, kimisi rulo seklinde , kimisi kol boregi seklinde....Bizimkininkide resimdeki gibi oldu. Hamuru ortadan ayirarak iki rulo yaptim. Daha sonra hafif yaglanmis tepsiye yerlestirdim. Elimle rasgele yani hafif yuvarlak kareler gibi sekil verdim. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirdim. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık