Findikli Sekerpare-Findikpare
Bir arkadaşımın iftar davetinde yedik. Şimdiye
kadar yediğim en güzel şekerpareydi. İçine koyulan toz fındık tadını nasılda muhteşem
yapıyormuş. Arkadaştan hemen tarifini maille istedim. Sizde davet sofralarınız için
hiç düşünmeden yapabilirsiniz. Garanti herkes bayılacak. İşte tarif
Malzemeler: 500 gram un, 200 gram tereyağı veya margarin,
200 gram pudra şekeri,4 adet yumurta,1 paket kabartma tozu, 1 su bardağı toz
fındık, 1 paket vanilin
Şerbeti için;3 su bardağı su,1 kg şeker,1/2 limon
Yapılış: Öncelikle tereyağını mikserle bir miktar
köpürene kadar çırpalım. Mikserimizi en düşük devreye indirip pudra şekerimizi
ilave edelim. Unu tezgahın üzerine dökelim. Ortasını havuz halinde açalım. Unun
üzerine toz fındığı, vanilini ve kabartma tozunu serpiştirelim. Havuzun
ortasına köpürttüğümüz harcı da ilave edelim. Üzerine 3 yumurtamızı hatta 4. ününde
beyazını ilave edelim. Yağla yumurtayı birbirine iyice karıştıralım. Hamuru
biraz yoğuralım, uzun bir rulo yapıp ceviz büyüklüğünde keselim. Elimizle yuvarladıktan
sonra üzerine yumurta sarısı sürüp toz fındık serpelim. Önceden ısıttığımız 170
derece fırında pişirelim. Şekerparelerimiz fırından çıkınca biraz soğutalım, şerbetini
sıcak olarak dökelim. Şerbeti çekince servis yapabiliriz.
Yorumlar
Yorum Gönder