Kandil Simidi

Kandillerin vazgeçilmez lezzeti, hatta kandillerin görsel simgesi.

Malzemeler: 250 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin , 3 çorba kaşığı yoğurt ,1 kahve fincanı sıvıyağ ,3 tatlı kaşığı tozşeker ,1 tatlı kaşığı mahlep ,1 çay kaşığı tuz , Aldığı kadar un ( 2,5-3 su bardağı kadar) ,1 çay kaşığı kabartma tozu. 

Üzeri için: 2 yumurta akı ,Çörekotu, susam

Yapılış: Margarini derin bir kaba alın. Yoğurt, sıvıyağ, tozşeker, mahlep ve tuzu ilave edip karıştırın. Un ve kabartma tozu ekleyip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve simit şekli verelim. Simitleri yumurta akına bulayalım ve üzerine 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık