İslim Kebabı
Yapılışı çok zor olamayan, misafirleriniz için çok havali bir
yemek. Tadı da çok leziz. İçine köfte yerine parça et, kuşbaşı et de
koyabilirsiniz. Patlıcan ve etin muhteşem birliğini çok şık bir sunumla sunan
islim kebabımız.
Malzemeler: 5 adet irice doğranmış çarliston biber,
1,5 kilogram ince uzun patlıcan, 3-4 adet küçük domates
Köfte İçin: 1/2 kg kıyma,1 adet ince ince doğranmış
kuru soğan, 1 adet yumurta, 2 dilim iyice ufalanmış ekmek içi, 2-3 diş ince
ince doğranmış sarımsak, nane, karabiber
Yapılış: Patlıcanlarımızı önce alacalı soyalım ve bir saat
kadar tuzlu suda ıslatalım. Patlıcanlarımız acısını bırakırken köftelerimizi hazırlayabiliriz.
Köfte malzemelerimizi geniş bir kaseye alalım ve iyice yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde
parçalar alarak yuvarlayalım ve yağladığımız fırın tepsimize yada borcama
dizelim. Köftelerimizi pişirelim. Köfteler fırında pişerken tuzlu sudan çıkarıp
yıkadığımız patlıcanlarımızı boylamasına çok ince veya çok kalın olmayacak şekilde
yani orta kalınlıkta doğrayalım ve orta ateşte hafif pembeleşinceye kadar kızartalım.
Bir kaseye iki patlıcan dilimini çaprazlamasına yerleştirelim ( 2 adet patlıcan
dilimi + işareti şekilde yerleştirilecek) köfteyi patlıcan dilimlerinin göbeğine
yani ortasına alalım ve patlıcan şeritlerini birbiri üzerine dürelim. ve bir
tepsiye ters çevirelim. Üzerine bir dilim domates ve biber koyup kurdan batıralım
ve hafifçe yağladığımız fırın tepsisine dizelim. Bu işlemi köftelerimiz bitene
kadar tekrarlayalım. Köftelerimiz bitince hepsini 200C’de ısıda pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder