Pırasalı Börek

Daha öncede yazdığım üzere pırasanın yemeğini nedense yiyemiyorum, soğan yiyormuşum gibi geliyor. Ama hamurla inanılmaz yakışıyor. Bence pırasa yemeyen çocuklar içinde çok iyi bir alternatif. Bu börekte bunlardan biri.
Malzemeler: 2 ince dilimlenmiş kırmızı soğan yoksa kuru soğan, 2 dal ince ince doğranmış pırasa, 1 tatlı kağı kekik veya fesleğen, 1 kahve kaşığı kimyon, 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, 1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı, 2 yaprak yufka, 1 tutam tuz ve karabiber, 1 çay bardağı ayçiçek yağı.
Yapılışı: Ayçiçeği yağında soğanları kısık ateşte karıştırarak karamelize edin. Karamelize olduktan sonra pırasaları ilave edin ve yarım bardak kadar su ekleyin. Kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ateşte yumuşayan pırasaları ayrı bir kaba alın; dağ kekiği ve rende kaşarı ilave ederek içi harmanlayın. Yufkamızı dörde bölelim .Kenar tarafına harcımızdan ince şerit halinde yayalım. Sigara böreği gibi yuvarladıktan sonra döndürerek gül şeklini verelim. Pişireceğimiz tepsiyi bir kaşık yağla yağlayalım veya yağlı kağıt serelim. Ardından böreklerimizi yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı ile biraz zeytinyağı sürelim.Yufkamız bitene kadar işlemi tekrarlayalım.Önceden ısıttığımız 150 derecedeki fırında börekler pembeleşinceye kadar pişirelim. Afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler