Mahlepli, Peynirli Poğaça

Malzemeler 
1 su bardağı ılık süt, 50 gr tereyağı, 1 tatlı kaşığı mahlep,1 tatlı kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz, 1 küp yaş maya yoksa 1 paket instant maya, alabildiği kadar un ( hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar ), İçine istediğiniz bir çeşit ufalanmış peynir ( ben tulum peyniri koydum) ve peynire eklemek için kıyılmış maydonoz, 
Üzerine: Susam, 2 yumurta sarısı 
Yapılışı: Önce sütümüzün içine maya, tuz ve şekeri ekleyip iyice karıştıralım. Derin bir kâsede tereyağını küp küp doğrayalım. Daha sonra susam dışındaki tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamurumuz kıvama gelince cevizden biraz büyük parçalar kopararak yuvarlayalım, içine peynir ve kıyılmış maydonoz karışımından koyalım ve yuvarlayalım. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam serpelim. Daha sonra  yağladığımız tepsiye dizelim. Önceden ısıttığımız 170 derece fırında 40 dakika  kadar pişirelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık