Kabak Çiçeği Dolması

2 Su bardağı aşurelik buğday , bir yemek kaşığı tereyağla iyce pişirilir.Soğuduktan sonra içine bir kahve kaşığı tarçın, bir limonun suyu, bir kaşık sumak, göz kararı kuş üzümü, kekik, nane,tuz, bir yemek kaşığı toz şeker, bir yemek kaşığı salça koyulur ve iyice karıştırılır. 

Ben bütün yemeklere birer kahve kaşığı kimyon ve zerdeçalda koyarım çok güzel tat veriyor. Ayrıca iki sogan, 2 diş sarımsak zeytinyağında hafif öldürülür ve diğer karışıma katılır hepsi bir güzel karıştırılarark kabak çiçeklerine narince doldurulur. Dolu çiçekler tencereye dizilir ve üstüne kapak kapatılır. Çok az ( yarım çay bardağı) su ( içine et suyu tablet veya varsa etsuyu koyarsanız süper olur) koyulur. 10-15 dakika içinde dolmamız hazır.Kabak çiçeği narin olduğu için fazla pişirilmez.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık