Donut

Amerikalı dedektiflerin vazgeçilmez tatlısı. Tadı ise bizim geleneksel pişimizle birebir aynı.Evet evet evde yapılan pişi. Amerikalılar üstünü çikolataya batırıp adını donut koymuşlar.
Kahve yanında çok güzel gidiyor
Tarifi üye olduğum gruptan aldım. 
Malzemeler; 1 küp yaş maya, 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı ılık süt, 1 tatlı kaşığı şeker , 4 çorba kaşığı toz şeker ( hamura) 3 su bardağı elenmiş un ( kıvam ele yapışmayan bir hamur olacak bu kıvam sağlanıncaya kadar ilave yapaiblirisiniz) , 4 çorba kaşığı tereyağı,
Yapılış
Yaş mayayı, ılık süt ve su ile bir tatlı kaşığı şeker içerisinde eritip on, on beş dakika kadar bekletelim.
Bu sırada bir kase içerisine elenmiş unumuzu alalım, bir çay kaşığı tuz ve dört çorba kaşığı toz şeker ekleyelim, erittiğimiz tereyağının soğumasını bekleyip bu una karıştıralım.
Ardından erittiğim mayayı bu kuru karışıma dahil edip karıştıralım, karışımı iyice yoğuralım ve kasenin üstünü streç ile kapatıp bir saat kadar bekleyelim.
Bir saat sonra tezgâhı unlayalım, bu hamuru da tezgâha döküp güzel, ele yapışmaz bir hâl alıncaya kadar azar azar da un ekleyerek yoğuralım, iyice yoğurduktan sonra hamuru iki santim kalınlığında açalım. Çay bardağının ağzını unlayalım ve hamura bastırarak daireler keselim.
Oluşan yuvarlakları yağlı kağıt üzerine alalım ve üzerlerini kağıt havlular ile örtelimve bir, bir buçuk saat kadar bekletelimki mayalansınlar 
Ardından önceden ısınmış 150 derece fırında 15 dakika pişirelim , isterseniz iyice ısınmış yağdada kızartabilirsiniz.
Süslemek; 2 paket çikolatayı benmari usulu eriterek, donutlarımızı batırabiliriz. Çikolata üstünede süsleme malzemeleriyle süs yapabilirsiniz. Ben bitter çikolataya batırdım. Çilekli Sütlü çikolata ilede geçişler yaptım. Çizgiler biraz düzensiz oldu ama..


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler