Pide


Tarif: 1 paket kuru maya , 1 su bardağı yani 200 ml ilik su, 200 ml ilik sut, Yarim cay bardagi (yaklaşık 60 ml) sivi yag
1 yemek kasigi seker, 1 tatli kasigi tuz, 1 yumurtanin beyazi (sarisi uste surulecek), 4.5 su bardagi un
Üzeri icin: 1 yemek kaşığı yoğurt, 2-3 kasik sıvı yag
Derin bir kaseye ılık su, süt ve mayayı alalım ve iyice karıştıralım .Un dışındaki diğer malzemeleri de ekleyip çırpıcıyla karıştıralım. Daha sonra yavas yavas unu ekleyerek yoğuruyoruz. Yumuşak ve ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.
Kabin üstünü streç filmle kapatıp yaklaşık 1-2 saat hamurun kabarmasını bekliyoruz.
Kabaran hamuru fırın kağıdının üzerinde ikiye ayirip, parmaklarımızla hafif bastırarak oklava kullanmadan hamuru yassilastirip yuvarlak seklini veriyoruz. Üzerini temiz bir bezle kapatıp 15-20 dk daha bekletiyoruz.
Sonra, 4 parmağımızı hazırladığımız sosa batırdıktan sonra pideye bastırarak dilimli şeklini veriyoruz. Fırça yardımıyla sosu pidenizin üzerine sürüp susam ve isteğe gore çörek otu serpip, önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20-25 dk kadar pişiriyoruz.
Tariften 2 orta boy pide cikiyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık