Nutellalı Brownie


Tarifi ; Damys kitchen web sitesinden aldım ve birebir uyguladım.

Malzemeler
72 gr (1/3 su bardağı) tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış),100 gr (1/2 su bardağı) esmer şeker, 2 adet büyük boy yumurta (oda sıcaklığında), 2 tatlı kaşığı vanilya özütü (yoksa 1 tatlı kaşığı toz vanilya), 370 gr (1+1/4 su bardağı) nutella, 1/2 tatlı kaşığı tuz,94 gr (3/4 su bardağı) un, 135 gr (3/4 su bardağı) bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış)
Yapılışı
Yaklaşık 20 cm'lik kare kalıbınızı (borcam da olur) önce sıvıyağ ile yağlayın sonra içine kenarlarından sarkacak şekilde yağlı kağıt yapıştırın. (Daha büyük bir kalıp kullanırsanız daha çabuk pişeceğini ve daha ince bir brownie olacağını unutmayın)
Fırınınızı 170 derecede ısıtmaya başlayın.
Tereyağını bir çırpma kabında (varsa pedal aparatıyla) veya çırpıcı ucuyla yaklaşık 1 dakika hızlı devirde çırpın.
İçine şekeri ekleyin ve 1-2 dakika daha çırpın.
Kabun kenarlarından bir spatula ile sıyırın ve teker teker olmak üzere yumurtaları ekleyip bir yandan çırpmaya devam edin.
Vanilyayı ekleyin, nutellanın 290 gr kadarını(1 su bardaklık kısmını) ekleyin ve hızı düşürerek çırpın. Karışınca en son tuz, un ve çikolataları da ilave edin.
Hepsi birbiriyle karışınca daha fazla çırpmayın ve harcı hazırladığınız kalıba dökün. Üzerini düzledikten sonra kalan nutellanızdan bir çay kaşığı ile kısım kısım browninizin üzerine koyun.
Bir çöp şiş ile ebruli desenler verin. En son üzerine çok az deniz tuzu serpiştirin ve fırına verin.
Yaklaşık 32-36 dakika pişirin. Ortası ıslak kalacağı için kürdan batırıp kuru çıkmasını beklemeyin.
-Fırından çıkınca oda sıcaklığında tamamen soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler