Bisküvili Sultan Sarması

Malzemeleri
1 litre süt, 1 çay bardağı şeker,2 yemek kaşığı tepeleme un,1 yemek kaşığı tepeleme nişasta, 2 yemek kaşığı kakao,1 paket vanilya,1 yemek kaşığı tereyağı

Arası için
1 paket krem şanti, 1 su bardağı süt 

Üzeri İçin 
1 paket çifte kavrulmuş pötibör bisküvi.

Yapılışı
İlk önce muhallebimizi hazırlayalım. Bir tencereye şeker, süt un nişasta ve kakaoyu ekleyip mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım. Daha sonra tencereyi ocağa alıp koyulaşmaya başlayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Muhallebimiz koyulaşınca ocaktan alalım ve içine vanilya ve tereyağını da ilave edelim ve mikserle çırpalım.. 

Krem şantiyi sütle beraber bir mikser yardımı ile katılaşana dek çırpın ve soğuması için dolaba kaldırın.

Diğer yandan bisküvileri robottan geçirelim ve borcama yayalım. 
Muhallebiyi yavaş yavaş üzerine dökelim ve soğuması için buzdolabında 1-2 saat bekletelim daha sonra , sütle çırptığımız krem şantiyi muhallebi üzerine spatula yardımıyla yayalım. Tatlımızı istediğimiz kalınlıkta dilimleyerek spatula yardımıyla ucundan katlayarak rulo yapalım. Tatlımız servise hazır. İsterseniz dışına bisküvi kullanmayıp tamamen Hindistan cevizi kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık