Bruschetta

İtalyanların meşhur domatesli sarımsaklı ekmeği. Bu sade versiyonu. Ancak peynir, kekik vb. malzemelerle zenginleştirilmiş versiyonları da müthiş.

Malzemeler
1 çavdar /tam buğday ekmeği veya normal ekmek ,rendelenmiş kaşar, 1 orta boy kırmızı soğan, 2 tane çarliston biber,1 su bardağı zeytinyağı, içine 3 diş ezilmiş sarımsak , 2 orta boy domates, Nane yaprakları veya taze fesleğen, Karabiber, Tuz 
Yapılış 
Öncelikle zeytinyağının içine ezilmiş sarımsağı ekleyelim ve bir köşede özleşmesi için bekletelim. Diğer yandan ekmeği dilimleyelim ve kızartalım ( ben teflon tavada kızarttım) . Ekmekler henüz sıcakken beklettiğimiz sarımsaklı zeytinyağından ekmeklerin üzerine sürelim. .Domateslerimizi küp küp doğrayalım, soğanımızla çarliston biberi incecik soteleyelim ardından domatesle harmanlayarak ve karabiberi ilave ederek ekmeğin üzerine yayalım . Malzem eklenmiş ekmeklerin üzerine sarımsaklı zeytinyağından biraz gezdirelim. Rende kaşar veya istediğiniz tür peynirle ve taze fesleğen yaprakları veya nane yaprakları ile süsleyelim. Ben üzerine balzamik sirkede gezdirdim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler