CheeseCake
Bir
çalışma arkadaşımın cuma günü şirkette son günü idi, başka bir şirkete daha iyi
koşullarda gittiği için gidişini kutlamak için cheesecake yapıp getirmiş. Tadı
muhteşemdi. Hemen tarifini istedim ve hafta sonu yaptım
Tabanı için: 150
gr un, 75 gr tozşeker, 75 gr margarine (eritilmiş), 1 tatlı kaşığı
kabartma tozu
İçi için: 3
Yumurta, 200 gr. şeker, 4 kutu labne (büyük boy labne olursa, 3 kutu), 1 paket
Dr. Oetker vanilyalı puding (toz halinde ilave edilir), 500 ml süt, 1 limonun
rendelenmiş kabuğu (olmasa da olur) .
Yapılış: Tabanı
için bütün malzemeler karıştırılır ve pasta kabının dibine eşit olarak yayılır
(biraz bisküvi kırıntısı gibi olması normaldir). İçi için bütün malzemeler
iyice çırpılıp, pasta kabına, taban hamurunun üstüne dökülür. Bu karışım çok
cıvık olur, bu normaldir. Fırında pişince sertleşiyor. 175 derecede yaklaşık
45-50 dakika pişer. Pasta fırında kabarıp, kenarları çatlayabilir. Bu sorun
değil. Soğuduğu zaman kabarıklığı iniyor ve normal şeklini alıyor. Değişiklik
olsun diye çeşitli meyveler de eklenebilir. Kolay gelsin ve afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder