Limonlu Cheesecake-Pişmeyen Cheesecake

Günlerdir pişmeyen Cheesecake tarifi arıyordum, nihayet bir arkadaşımdan aldım. Çok güzel oldu. Cheesecake en sevdiğim ve kahve yanına en çok yakışan tatlı bence. İçeriğini düşününcede besleyici hissettiriyor kendini. Unutmadan evde kalpli kalıp vardı. İlk denememi bu kalıpla yaptım, Yeğenim bayıldı. 
Malzemeler:2 paket burçak bisküvi veya tereyağlı bir bisküvi, 1 su bardagi+3 yemek kaşığı toz şeker, 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı, 3 yemek kaşığı limon suyu, 400 gr. labne peynir yani 2 paket, yarım su bardağı krema
Sosu İçin: 50 gr. tereyağı,1 adet yumurta,1 adet yumurta sarısı, 20 gr. toz şeker,6 yemek kaşığı limon suyu,2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi, Ben bunu yeğenime sürpriz olarak yaptığım için rengi daha canlı görünsün diye sari gıda boyası da koydum, ama bunu katmasanız doğal sarılıkta çok hoş oluyor.
Yapılış: Bisküvileri iyice ufalayalım eritilmiş tereyağını ve 3 yemek kaşığı toz şekeride ekleyelim ve iyice karıştıralım. Kelepçeli kalıbın dibini hafifçe yağlayalım ve bu karışımı yayalım. Buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Diğer yandan labne peynirimizi, şekerimizi, limon suyunu bir kaba alarak karıştıralım, Kremamızıda ayrı bir kasede iyice çırpalım ve peynirli karışımımızla karıştıralım ve hepsini birlikte kalıbımızdaki bisküvili karışımın üzerine dökelim. Başka bir kâseye tüm sos malzemelerini koyalım ve bu kâseyi kaynar su dolu bir sos tenceresine oturtalım. Yaklaşık on dakika kısık ateşte benmari usulü sosu hazırlayalım. Daha sonra yağı ekleyelim ve 10 dk. daha sürekli karıştırarak pişirelim. Kâseyi su dolu tencereden çıkarıp soğumaya bırakalım. Soğuyan sosu, cheesecake üzerine yayalım ve buzdolabına kaldırın. Minimum 2 saat, tercihen gece boyu buzdolabında bekletelim. Dilerseniz üzerini benmari usulü erittiğiniz çikolata ile ( resimdeki gibi) ince şeritler yaparak süsleyin. Soğuk servis yapalım.

.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler