El Açması Gözleme


Malzemeler 

2,5 su bardağı un, 1 su bardağı ılık su,1 tatlı kaşığı tuz, 1 paket kuru maya

İç Harcı için Malzemeler

3 su bardağı rende peynir( ben 2 su bardağı rende beyaz peynir, 1 su bardağı tel peynir koydum) , Yarım demet ince kıyılmış maydanoz 

Yapılış; Derin bir kaseye un, tuz , ve ılık suyu ( mayayı içinde eritelim) koyarak yoğuralım ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim ( un markadan markaya değiştiğinden kıvam alana kadar un ekleyebilirsiniz) . Hamurumuzun üzerini örterek mayalanması için 1 saat bekletelim. Ceviz büyüklüğünde bezeler kopararak hafif unladığınız tezgahta hamuru ince olacak şekilde açalım. Ortasına peynirli harçtan koyup bir zarf şeklinde kapatalım. Ocağa teflon yada seramik tavayı alalım, içerisini 1 tatlı kaşığı sıvı yağla ıslattığımız peçete yad kağıt havlu ile tavann her yerine yaylım. Gözlemeyi tavaya alalım alt tarafı pişerken üzerine Ayçiçek yağı gezdirelim ve çevirelim. Hazırladığınız bütün gözlemeleri bu şekilde pişirin ve sıcak servis edelim.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Hastalıklar ve Beslenme -İbni Sina 'dan Tavsiyeler