Zerdeçallı Tavuk Sote



Malzemeler

Yarım kiko tavuk bonfile, 1 bas sarımsak, 2 tane kırmızı biber, yarım demet maydanoz, 4 yemek kaşığı sıvıyağ, 2 soğan, 1 tatlı kaşığı zerdeçal, kekik.

Yapılışı

Tavaya sıvıyağ , rendelenmiş soğan, ince ince doğranmış kırmızı biber, maydanozu ve sarımsağımızı koyup kavuralım. Tavuğu öncelikle çok az suyla haşlayalım ve ince ince didelim. Sonra soğan sarımsak karışımımıza ilave edelim. Kalan 2 kaşık yağımızı ve zerdeçalımızı da ilave edelim. Kısık ateşte karıştırarak sote edelim. Sıcak olarak servis yapalım.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tirit Yemeğinin Hikayesi

Mevlana Camii ve Turbesi-Konya

Maşukiye'de Kiremitte Balık ve Köfte-Yayla Alabalık